Vapaaehtoistoiminta

LAHDEN LÄHIMMÄISPALVELUN VAPAAEHTOISTOIMINNAN MUODOT

Moni vanhus viettää päivänsä yksin neljän seinän sisällä, kaivaten juttuseuraa. Olisitko sinä vapaaehtoinen, joka kuuntelisi eletyn elämän tarinaa, houkuttelisi ulos haistelemaan raitista ilmaa, istuisi kahviseurana. Meiltä löydät monia muitakin mahdollisuuksia toimia, enemmän tai vähemmän sitovissa tehtävissä, yksin tai porukassa, kotona tai palvelutaloissa.

Lahden Lähimmäispalvelun perustivat 1987 vanhusten ystävinä toimineet vapaaehtoiset. Vapaaehtoistyö on aina ollut ydintoimintaamme.  Nykyään olemme yksi Lahden suurimmista vapaaehtoistoiminnan organisaatioista. Vuonna 2017 kauttamme tehtiin yli 3000 tuntia vapaaehtoistyötä.

Suurin osa vapaaehtoisistamme toimii ystäväpalvelussa tietyn ikäihmisen juttuseurana tai ulkoiluapuna. Vierailemme myös lahtelaisissa palvelutaloissa, ilahduttaen asukkaita yhteislaulutilaisuuksilla, ryhmätoiminnalla ja hemmottelulla. Olemme kehittäneet myös vuodeasukkaille suunnattua virkistystoimintaa. Vapaaehtoiset kokevat saavansa iloa ja merkitystä toisten auttamisesta, ikäihmiset ovat mielissään ystävästä ja kuuntelijasta.

Järjestämme peruskurssin lisäksi muutakin koulutusta vapaaehtoistemme toiminnan tueksi, esimerkiksi ryhmänohjaajakoulutus syyskuussa 2019 sekä työn ohjausta, tapaamisia ja virkistystä. Vapaaehtoistoiminta antaa mahdollisuuden yhteisöllisyyteen ja hauskaan yhteiseen hyvän tekemiseen!
Mikäli sinä tai läheisesi tarvitsee ystävää tai
haluat ryhtyä vapaaehtoiseksi, ota yhteyttä!
Kerron Sinulle mielelläni lisää yhdistyksen vapaaehtoistyöstä.

VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINAATTORI
Maarit Ahlqvist
p. 050- 322 2853 tai maarit.ahlqvist@lahdenlahimmaispalvelu.fi

SEUTUKUNNALLISEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN KOORDINOINTI

Päijät-Hämeen alueella, yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa. Verkoston koordinaattorin ”kotipesä” on Lahden Lähimmäispalvelussa.  Päijät-Hämeen vapaaehtoistoiminnan verkoston työmuotoja ovat muun muassa:  koulutus ja  yhteiset tapahtumat sekä vierailut,  kokemusten ja tiedon jakaminen sekä erilaisten materiaalien kehittäminen ja levittäminen

PÄIJÄT-HÄMEEN VAPAAEHTOISTOIMINNAN 
ALUEELLINEN KOORDINAATTORI
Kirsi Hyväri
p. 050 436 2251 tai kirsi.hyvari@lahdenlahimmaispalvelu.fi
www.phvapaaehtoistoiminta.fi