RÄPÄTIT – Lahden Lähimmäispalvelun räppäävät seniorikuorolaiset

Räppäävä seniorikuoro RÄPÄTIT SEKÄ LOTILAN 6B HURMAAVAT

KEVÄÄN 2020 HARKKA- JA KEIKKAKALENTERI
Keikat ja harkat toistaiseksi PERUTTU koronaviruksen vuoksi.
Tärkeintä meille on ikäihmisten turvallisuus.

KEIKAT:
13.2. klo 17 Sovituksen kirkko, Hollola HUOMIO! Kutsuvierastilaisuus!
22.4. kello 19 Wanha Walimo, Lahti
9.5. kello 13 Villa Fantti, Nastola
HARKAT:
31.1. klo 13-14.30 Laaksokatu 13 kerhohuone
14.2. klo 10-13  laulu ja tanssitreenit, Laaksokatu 13 kerhohuone
14.3. Studioäänitys, Koulutuskeskus Salpaus
9.5. Musavideon kuvaukset

KESÄ/SYKSY 2019 OLI TÄYNNÄ TREENAAMISTA JA HIENOJA KEIKKOJA 
Uudetkin Räpätit ovat edelleen tervetulleita mukaan! Syksyn treeneissä on työstetty uusia kappaleita. Lauluharjoitusten lisäksi keskityttiin myös koreografiaan. Räpäteillä on nyt oikeanlaiset hip hop -muuvit hallussa!
Suurella yleisöllä on ollut kesän ja syksyn 2019 aikana mahdollisuus nähdä ihanat senioriräppääjät keikoilla. Keikkoja heitettiin Lahden Lähimmäispalvelun kesäjuhlassa, Lahti Block Partyssa, Töölön Palvelukeskuksessa Helsingissä, Harjulan Setlementissä sekä Valli ry:n liittokokouksessa Lahden Seurahuoneella. Valot eivät sammu edelleenkään!

Tästä näet Lahti Räpin Block Partyn keikalla kesällä 2019:

MUSIIKKIVIDEO ON NYT JULKAISTU
Räpätit kokoontuivat jälleen helmikuussa 2019 pariin otteeseen Lauran johdolla. Yksi keikkakin tehtiin ja jatkoa on luvassa myöhemmin keväällä. Uudetkin Räpätit ovat tervetulleita mukaan!
Maaliskuussa 2019 julkaistiin musiikkivideo (artikkelin ylälaidassa) YouTuben Lahden Lähimmäispalvelu ry:n kavanalla. Ja samalla aloitettiin laaja tiedotuskampanja, jotta musiikkivideo ja sen tärkeä sanoma saadaan levitettyä mahdollisimman laajalle alueelle. Ensimmäisenä aiheesta ehti uutisoimaan Etelä-Suomen Sanomat.

Räpätit syntyi Kiinni elämässä-hankkeen kaupunginosakerhoissa käyvien seniorien, projektikoordinaattori Jonna Piipponen-Karkulowskin ja yhteisömuusikko Laura Kaartisen jo pidempään kestäneen yhteistyön jatkeena. Lahden Iloa Arkeen -tapahtumaan pohdittiin ohjelmaa ja yhteisessä ideoinnissa esille nousi ajatus mummoräpin tekemisestä.

Laura Kaartinen sävelsi ja sanoitti Lahti-räpin ikäihmisten kanssa käymiensä rupattelutuokioiden pohjalta. Niissä keskusteltiin maailman menosta ja muuttumisesta monelta kantilta, niin hyvässä kuin pahassa. Esille nousi paljon tärkeitä teemoja. Näitä merkittäviä asioita Laura sisällytti Lahti-räpin tekstiin. Räpissä sanotaan mm. näin:
” Ei pysytä vauhdissa mukana, kun kaikki asiat on koneiden takana
Kela, pankki, Posti HUHUU, me halutaan henkilökohtaista palveluu ”

Ensiesiintymisensä Räpätit teki yhdessä Lotilan koulun 6B -luokan kanssa Iloa Arkeen -tapahtumassa 5.9.2018 Trion pohjakerroksessa.

Treenejä on jatkettu syksyn aikana ja Räpättien sanoma on kuultu. Kuorolaisia on haastateltu Radio Voimaan ja Ylen Lahden radioon. Mummoräppi on saanut myös palstatilaa Etelä-Suomen Sanomissa. Radio Voiman haastattelun voit kuunnella tästä linkistä. 

2.11.2018 Räpätit ja Lotilan 6B olivat studiossa, missä Lahti-räppi äänitettiin. Niin ikärikkaat kuin nuoretkin ovat kokeneet projektin arvokkaaksi ja sukupolvien välisen kanssakäymisen omaa elämää rikastavaksi kokemukseksi. Paikalla olivat myös ESS:n kulttuuritoimittaja ja Yle Lahden alueuutisten kuvausryhmä. Ylen uutisointia aiheesta löydät tästä linkistä.

Räpäteistä on siis tullut räppitähtiä! Ja syystä, sillä nämä ikärikkaat ovat tärkeällä asialla. Räpättien taipaleesta on tekeillä myös musiikkivideo, jonka olisi tarkoitus olla valmis julkaistavaksi vielä vuoden 2018 puolella. Video on tarkoitus toimittaa muun muassa kansanedustajien ja hallituksen nähtäväksi ja kuultavaksi.

Lisää tietoa mummoräpin edelläkävijöistä saat Etelä-Suomen sanomien artikkelista sekä videolta.