Korvikekerho

Korvikekerhoa voit katsoa omalta ruudultasi missä ja milloin vain. Hyväntuulista meininkiä!

”Tää on hyvä juttu” ”Uteliaasti mukaan vaan” -kommentteja ikärikkailta!

Korvikekerho: Puutarha (7:53 min)

Tervetuloa Korvikekerhon Puutarha jaksoon!
Vanhan kiinalaisen sananlaskun mukaan kaikki paitsi puutarhanhoito on turhaa, eikä sekään ole kovin tärkeää. Uuden kasvukauden suunnittelu, istutus, kasvun ihmeen seuraaminen, kasvien hoitaminen ja kasteleminen, onnistumisen ilo, sadon korjuu, kaikki nämä tuovat iloa mielelle. Puutarhan hoito on rentouttavaa ja samalla saa huomaamatta hyötyliikuntaa. Tässä Korvikekerhon jaksossa Pirkko kertoo ajatuksistaan puutarhan hoidosta.

Korvikekerho: Harrastukset osa 2 (Kesto 5:22 min)

Tervetuloa mukaan korvikekerhoon seuraamaan minkälaisia harrastuksia ikäihmisillämme on! Harrastejakson ensimmäisessä osassa Iris ja Marja-Leena kertovat tanssiharrastuksestaan sekä Teuvo soittoharrastuksestaan.

Harrastukset tuovat iloa ja rikastuttavat elämää, ne antavat elämään sisältöä ja tuottavat mielihyvää. Harrastusten myötä kokonaisvaltainen hyvinvointi paranee, eikä pidä unohtaa sitä, miten hyvää ne tekevät aivoterveydelle. Usein harrastuksiin liittyy myös hyvä seura ja yhdessä olo muiden ihmisten kanssa. Koskaan ei ole liian myöhästä aloittaa uutta harrastusta, sillä ihminen oppii uusia asioita läpi elämän.


Korvikekerho: Karjalanpiirakat Toinin kanssa (Kesto  7:33 min)

Tervetuloa vuoden herkullisimpaan korvikekerhoon! Toini tekee karjalanpiirakoita pitkällä kokemuksella. Mukkulan nuorisotilalla otettiin keittiö haltuun, ja hetkessä Ihana tuoksu ja herkullinen maku täytti tilan! Karjalanpiirakat nautittiin Mukkulan Niittokesteillä, joiden tunnelmasta pätkä videon lopussa. Näet Hilkan niittämässä kukkaniittyä, kanaset niityllä ja hyväntuulista kokoontumisen tunnelmaa! Julkaistu 22.11.2021

Korvikekerho: Reiska ja mopedi (Kesto 6:50 min)

Tervetuloa vuoden vauhdikkaimpaa korvikekerhoon! Reiska saapui Laaksokadulle mopedillaan, eli Pyrkijä -sähköskootterilla. Theresa, kesätyöntekijämme haastatteli Reiskaa lämpimänä heinäkuun päivänä. Julkaistu 15.10.2021.

Korvikekerhon KesäExtra: Aina kukkiva seinämaalaus (Kesto 4:45)

Aina kukkiva seinämaalaus on osa Lahden Lähimmäispalvelu ryn ylisukupolvista vanhustyötä. Salpauksen opiskelijat Tuuli Huhtinen ja Noora Soine tekivät suunnitelman toteutuksesta, jonka ideointiin kerättiin kukkamuistoja ja toivekasveja Lahden vanhusten asuntosäätiön talojen Laaksokatu 13 ja 15 asuvilta vanhuksilta.  Kiitos projektin mahdollistamisesta Lahden Vanhusten asuntosäätiö ja Koulutuskeskus Salpaus!

(Video julkaistu 5.8.2021)

Korvikekerho: Kaivolla tavataan extra, vierailu Anttilanmäellä (Kesto 18:12)

Lahden Lähimmäispalvelu ry:n Kaivolla tavataan -treffeillä vieraillaan kerran kuussa Lahden lähialueiden kohteissa. Vierailulle lähdetään ennalta suunnitellun ohjelman ja treffipaikkana toimii kauppatorin Valokaivo. Poikkeusaikana monet treffit jäivät välistä, mutta mutta onneksi sentään joillekin kaupunkikierroksille päästiin. Keväälle suunnitellun opastetun Anttilanmäen kierroksen päätimme toteuttaa näin virtuaalisesti. Tervetuloa tutustumaan idylliseen Anttilanmäen alueeseen ihanan Anneli Seppälän johdolla. Kiitos Anneli, Romina ja Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys ry! (Julkaistu 1.7.2021)

Korvikekerho: Etätyöharjoittelu Lahti (Kevään 2021 neljäs jakso) Kesto 17:22

Tässä jaksossa tutustumme suomen kieltä opiskeleviin videon tekijöihin! Wael, Mehmet ja Kosti tekivät meille hyväntuulisia videoita aiheina esittäytyminen, kulttuurishokki, Lahden historia ja kauniit paikat Lahdessa. Tämä projekti oli heidän etätyöharjoittelu Salpauksen maahanmuuttajakoulutuksessa. Tutut kerhotädit mukana juontamassa. Videoiden aiheet ovat ikäihmisten toiveista lähtöisin. Hauska tutustua!

(Julkaistu 31.5.2021, kauden jakso nro 8)

Korvikekerho: Kotiseutu (Kevään 2021 kolmas jakso) Kesto 22:04

Tervetuloa keväiseen Korvikekerhoon! Tässä jaksossa mukana ihanat Virpi, Eira, Anneli ja Hanna. Tarinaa kaupungintalosta kertoo meille opas Anneli Seppälä. Laula Hannan mukana Hämäläisten laulu. Alkuun teemme kirjajumpan Salpauksen opiskelijoiden ohjauksessa. Eläinvieraina ihastelemme koirakaverusten vauhdikasta menoa Vääksyssä. Mukana myös käpylehmä. Tule mukaan! (Julkaistu 29.4.2021, kauden jakso nro 7)

Korvikekerho, Ompeluseuran Extra: keväinen viiri (Kesto 5:58)

Ompeluseuralla on yhdistyksemme toiminnassa pitkät perinteet. Toiminta on vapaaehtoisten idearikkaiden puuhanaisten vetämää. Ompeluseura on käsityöpiiri, joka kokoontuuu tavallisesti viikoittain. Nyt poikkeusolojen aikaan ompeluseuralaiset ovat olleet muun muassa mukana tekemässä Laaksokadun Talvipuutarhaa. Siellä liehuvat ihanat ja värikkäät viirit. Tästä videolta löydät ohjeet keväisten viirien tekoon.

Korvikekerho: Hiihto ja talviulkoilu (Kevään 2021 toinen jakso) Kesto 23:13

Tervetuloa vuoden toiseen Korvikekerhoon! Tässä jaksossa mukana ihanat Irmeli, Kaarina ja Paula. Otimme yhteyksiä skypellä sekä hiihtolenkillä. Pääsemme liikkumaan Salpauksen opiskelijoiden ohjauksessa ja eläinvieraina ihastelemme undulaattien ja neitokakadujen elämää. Vilahdus Laaksokadun talvipuutarhaa myös filmillä. Tule mukaan!  (Julkaistu 31.3.2021, kauden jakso nro 6)

Korvikekerho: Lukeminen (Kevään 2021 ensimmäinen jakso) Kesto 22:39

Tervetuloa vuoden ensimmäiseen Korvikekerhoon! Lähimmäispalvelun kerhotätien lisäksi kerhoa ovat tekemässä Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat ja Lahden Nuorisopalveluiden Mediatoimiala. Tässä jaksossa tapaamme ihanan lukemista harrastavan Leenan Mukkulan lähikirjastossa. Pääsemme liikkumaan Salpauksen opiskelijan ohjauksessa ja eläinvieraina ihastelemme kanaparven elämää. Tule mukaan! (Julkaistu 25.2.2021, kauden jakso nro 5, kevään ensimmäinen video)

Korvikekerhon Jouluinen MuotiExtra (Kesto 6:10)

Seitsemän ihanaa ikärikasta mannekiinia esittelevät pikkujouluihin sopivaa kierrätysmuotia. Upeat asukokonaisuudet ovat Koulutuskeskus Salpauksen muotiassistentti -opiskelijoiden hyvällä maulla ja silmällä valitsemia, Launeelta SPR Kontista. Kosmetologi -opiskelijat toteuttivat hehkuvat meikit ja kampaaja -opiskelijat juhlavat kampaukset. Videointi toteutettiin Salpauksen Wanhassa teatterissa sekä kauneustalo Helmissä. Kuvaus ja editointi Lahden kaupungin mediatoimialan nuoren kunnioittavaa käsialaa ja taidonnäyte. Tämä palvelutorille suunniteltu muotinäytös -tapahtuma siis videoitiin Korvikekerhon MuotiExtraksi.

Korvikekerho, Syksy 2020, jakso 4 (Kesto 21:50)

Tervetuloa syksyn neljänteen Korvikekerhoon! Tässä jaksossa tapaamme Tapion, Eilan ja Riitan. He jutustelevat perinneruoista ja maistelevat ohrarieskaa. Salpauksen opiskelijoiden ohjauksessa saamme vinkkejä mm. käsillä tehtävään jumppaan ja eläinvieraana tällä kertaa on upea virolainen ratsuponi Hyrrä. Tule rohkeasti mukaan!

Korvikekerho, Syksy 2020, jakso 3 (Kesto 16:17)

Tässä jaksossa tapaamme diginäppärän Eilan ja kuulemme kuinka Eila on saanut ystäviä ympäri maailmaa skype-yhteyden avulla. Pääsemme liikkumaan Salpauksen opiskelijoiden ohjauksessa ja eläinvieraina ihastelemme muun muassa marsuja. Tule rohkeasti mukaan!

Korvikekerho, Syksy 2020, jakso 2 (Kesto 14:22)

Tässä jaksossa tapaamme kirkkokuorossa laulavan Irmelin ja kuulemme, kun Duo Repo soittaa ukulelea. Pääsemme jumppaamaan Salpauksen opiskelijoiden ohjauksessa ja tapaamme monenlaisia hellyyttäviä lehmiä.

Korvikekerho, Syksy 2020, jakso 1 (Kesto 15:49)

Tervetuloa syksyn ensimmäiseen Korvikekerhoon! Kevään poikkeustila synnytti idean verkkokerhosta ikäihmisten kaupunginosakerhojen jäädessä tauolle. Kerhotätien, Helmin ja Jonnan, lisäksi kerhoa ovat tekemässä Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat ja Mediapajan nuoret. Tässä jaksossa tapaamme pyöräilyä harrastavan Pekan ja kuulemme Taunon ja Mirjamin mietteitä muun muassa menopeleistä. Tapaamme myös eksoottisia eläimiä ja virkistymme mielikuvajumppaa tehden.

Katso ja laula mukana:  Maakuntalauluja Korvikekerholaisille (Kesto  26:04)

https://www.youtube.com/watch?v=96N1iMb9Ipo

Maakuntalaulut -yhteislaulutuokio julkaistu 17.6.2020.  Yhdistyksemme vapaaehtoinen Hanna kuljettaa meidät pianisti Riitan kanssa eri puolille Suomea laulujen myötä. Muistatko sinä Hämeen maakuntalaulun entä kuinka menee Karjalan maakuntalaulu? Mitä muita maakuntalauluja olikaan? Lauletaan yhdessä etänä.

Katso Korvikekerho, jakso 11. Terveiset ennen kesätaukoa (Kesto  19:51)

Jakso julkaistu 11.6.2020. Tässä jaksossa käymme Eiran, Eijan, Marja-Liisan ja Irjan kanssa jumppaamassa Hirsimetsäntien puutarhassa, kuulemme yhteisömuusikko Marian musiikkitervehdyksen ja tutustumme Mintelin tilan hevosiin ja poneihin. Lopuksi vapaaehtoisemme Hanna lukee meille Esko Keräsen pakinan.

Katso Korvikekerho, jakso 10, Terveiset Laaksokadun pihalta (Kesto 18:06)

Otamme kuvapuheluyhteyden Räpätteihin ja tutustumme Digikinkereihin. Tapaamme viime jaksosta tutut Jonen ja Masan liikunnan parissa ja tutustumme lopuksi suloiseen marsukaksikkoon.

Katso ja laula mukana:  Yhteislauluja Korvikekerholaisille (Kesto  25:23)

https://www.youtube.com/watch?v=YvQuoN8G7UI&feature=share&fbclid=IwAR3vTT0SoF2dIlGykdGCAL4PHZIr-9fzW_hYsLhd-r5VnxesuE7kR9Rj_F4

Tervetuloa korvikekerholaisten yhteislaulutilaisuuteen! Nyt voi yhteiseen laulutuokioon osallistua kotoa käsin. Yhdistyksemme vapaaehtoinen, Hanna kuljettaa meidät pianisti Riitan kanssa kesäisiin tunnelmiin toivelaulujen myötä. Laulut ovat kaupunginosakerholaisten toivekappaleita, muun muassa Mirja Mukkulasta on toivonut Anttilan keväthuumausta ja Matti Asemantausta Niittykukkia -nimistä valssia.

Katso Korvikekerho, jakso 9, Lähiluonto (Kesto 17:57)

Yhdeksännessä jaksossa käymme Hannun kanssa tutustumassa luolastoihin ja kuulemme Matilta lähiluonnon eläimistä. Liike on lääke -osiossa tapaamme Masan ja Jonen Tapanilan hiihtomajan maastossa, jossa he opastavat meille sauvajumppaliikkeitä.

Katso korvikekerhon jakso numero 8, Kalastus (Kesto 19:09)

Kahdeksannessa jaksossa tutustutaan Hannuun. Hän vie meidät tapaamaan kalamies Patea sekä kotijumppaa tekevää Mattia. Lopuksi päästään myös kalareissulle mukaan.

Katso korvikekerhon jakso numero 7, Ruutuystävät (Kesto 15:34)

Seitsemännessä jaksossa tutustumme Ruutuystävät -hankkeeseen. Teemme myös aivojumppaa Marjukan, Hellevin ja Eevan kanssa sekä tutustumme Hevostoiminta Mintelin lampaisiin. Tule rohkeasti mukaan!

Katso korvikekerhon jakso numero 6, Huonekalujen tarinat (Kesto 13:07)

Kuudennessa jaksossa kuulemme Anjan ja Paavon Espanjasta löytämän tavaran tarinan. Käymme myös liikkumassa Hellevin ja Eevan kanssa ja tutustumme ihanaan Tahvo -siiliin.

Katso korvikekerhon jakso numero 5, Hannan lukutuokio (Kesto 15:18)

Katso korvikekerhon jakso numero 4, Kortteja ystäville (Kesto 12:12)

Katso korvikekerhon jakso numero 3, Terveellinen marjasmoothie (Kesto 11:29)

Katso korvikekerhon Ompeluseuran PääsiäisExtra: keväinen kangastipu (Kesto 5:58)

Katso korvikekerhon jakso numero 2, Lauran musiikkiterveiset (Kesto 12:00)

Katso korvikekerhon jakso numero 1, Tervetuloa kerhoon! Kevätistutukset (Kesto 13:49)

Ensimmäinen jakso on julkaistu 1.4.2020. Poikkeusaikana uutta ilmestyi viikottain. Korvikekerho toimii myös sarjana- katso vaikka sateisina tai trooppisina päivinä.

Jaksojen kesto 15–30 minuuttia.  Vaihtuvia teemoja kuten kalastus, lähiluonto ja digitaidot. Lahden kerhoista tutut kerhotädit, liike on lääke, eläinvieraat ja muut mieluisat teemat ovat tässä  uusin ensin- järjestyksessä.

Kiitämme kaikkia mukana olleitailman teitä Korvikekerhon teko ei olisi onnistunut! Vuonna 2020 teimme yhteensä 20 eriteemaista Korvikekerho- videota. Hyväntuulinen meininki jatkuu 2021!

Lahden kaupungin nuorisopalveluiden Mediapaja,  yhteisömuusikko Laura Kaartinen, joogaohjaaja Eeva Ratalahti sekä kuvittaja Radek Karkulowski ovat mukana joka jaksossa.

Kiitos vaihtuville eläinvieraillemme ja heidän ihmisilleen. Unohtamatta vaihtuvia sisällöntuottajia kuten ompeluseuramme naiset, vapaaehtoisemme ja kerholaisemme. Kiitos eläkeläisille jotka esiintyvät korvikekerhossa. Kiitos musiikkia tehneille. Kiitos työyhteisöllemme.  Jokaisen jakson lopputeksteissä kiitämme erikseen kyseisessä jaksossa mukana olleita. Mukana olleiden nimilista on pitkä. Olemme kiitollisia jokaisen panoksesta, yhdessä onnistumme!

Yhteistyökumppanit on tärkeä mainita erikseen:

Suuret kiitokset Hanna Viitanen ja Riitta Parviainen yhteislaulutilaisuuksista. Kerhotätien asut MariMari -Putiikki (Vaatteet jaksoissa 1-7 ja 10-11) yhteisömuusikko Maria Mikkola (Jakso 11) Kiitämme hankeyhteistyöstä Avainsäätiön Ruutuystävät -hanketta (jakso 7, 10) ja Lahden Digitaito-projektia (jakso 10)Vierailevana juontajana on toiminut Hannu Sundelin (jaksot 8-9). Hevostoiminta Minteli (jaksot 7,11) Parturi-kampaamo Fiorente/Susanna Virtanen (jaksot 1-3),  kukkakauppa Neilikka (jaksot 1-3)  

Me kerhotädit, eli Jonna ja Helmi työskentelemme Lahden Lähimmäispalvelulla kerho- ja vapaa-ajan toiminnassa.

-Korvike on tätäkin päivää!