Kino Iiriksen Elohopeat

Elohopeat on elokuvien sarja, jonka järjestävät Kino Iiris ja Lahden Lähimmäispalvelu ry. Syyskaudella 2019 Kino Iiriksessä nähdään kolme laatuelokuvaa kypsempään makuun.

Torstaina 26.9. kello 12
KÄRSIMYS JA KUNNIA
Ohjaus Pedro Almodóvar. Pääosissa Antonio Banderas ja Penélope Cruz.
Elokuva kertoo elokuvaohjaaja Salvador Mallonista, joka kamppailee terveysongelmien kanssa ja käy muistoissaan läpi elämäänsä: lapsuus 1960-luvun Valenciassa, ensimmäinen intohimon kokemus, ensirakkaus 1980-luvun Madridissa, kivulias ero, kirjoittaminen keinona unohtaa jotain unohtumatonta, elokuvan pariin ajautumisen vaiheet ja pohjaton tyhjyys, joka estää elokuvanteon. Kärsimys ja kunnia käsittelee luovuutta, vaikeutta työn ja muun elämän erottamisessa ja kutsumusta, joka antaa elämälle merkityksen ja toivoa.
Banderas sai roolistaan Cannesissa keväällä 2019 parhaan miespääosan palkinnon. Elokuvaa on ylistetty ohjaajan parhaaksi työksi vuosiin.

Torstaina 31.10. kello 12
DOWNTON ABBEY
Ohjaus Michael Engler. Pääosissa sarjasta tutut näyttelijät.
Katsojien rakastama Crawleyn perhe ja heidän uskollinen palveluskuntansa valmistautuvat elämänsä tärkeimpään tapahtumaan. Uutinen Englannin kuninkaan ja kuningattaren vierailusta kartanossa käynnistää skandaalien, romantiikan ja juonittelun värittämän tapahtumaketju, joka asettaa Downtonin tulevaisuuden vaakalaudalle.


Torstaina 28.11. kello 12

OLEN SUOMALAINEN
Ohjaus Aleksi Mäkelä.
Tarina elämää suuremmasta rakkaudesta, unelmien tavoittelusta ja taistelusta oman paikan löytämiseksi. Elokuva kertoo itsensä voittamisesta ja elämän pettymyksistä. Ennen kaikkea tämä on tarina selviytymisestä ja ujosta savolaispojasta, josta lopulta kasvaa koko kansan tuntema legenda, Kari Tapio.

 

Torstaina 19.12. kello 12
MARIAN PARATIISI
Ohjaus Zaida Bergroth.
Karismaattinen ja enkelimäinen Maria Åkerblom johtaa vainotun lahkonsa jäsenet 1920-luvun Kokkolasta Helsinkiin. He majoittuvat kauniiseen huvilaan, Villa Toivolaan. Öisin Maria vajoaa transsiin ja saarnaa seuraajilleen enkelin hänelle välittämää sanaa. Yksi Marian omistautuneimmista seuraajista on uskossaan kiihkeä, teini-ikäinen Salome. Mutta mitä kätkeytyy magneettisen kiehtovan Marian ulkokuoren taakse?

Tutustu muuhun leffatarjontaan Kino Iiriksen nettisivuilla.

Liput 8€/näytös.
TERVETULOA ELOKUVIIN!